Kold suppe – Del 1

Jeg har en lille svaghed for kolde supper. Jeg kan såmænd også vældigt godt lide de varme supper. Men de kolde har noget mere raffineret over sig. Af en eller anden grund er det bare lidt eksklusivt med en lille skål kold suppe.

Her får du min helt egen version af en kold løgsuppe. Den indeholder lutter gode sager, som din krop vil takke dig for, heriblandt, som en stor overraskelse, løg. Løg er super rige på en hel række vitaminer og mineraler, og så har de et højt fiberindhold. Tilsætter du så en god hjemmekogt hønsefond, en rig mængde olivenolie i den bedste kvalitet din økonomi kan bære samt en æggeblomme, rig på det gode kolesterol, kan det vist dårligt blive mere komplet.

Det er en simpel ret, så der er ikke noget at gemme sig bag. Sørg for at dine ingredienser er af bedste kvalitet. Skal du absolut bruge en eller anden færdigfond, så find en anden ret at lave. Om man kan bruge andet end økologiske æg? Jeg skal ikke kunne sige det, jeg har aldrig prøvet.

Opskrifter har det jo med at nævne, hvor mange personer den er til, og det rejser jo spørgsmålet om, hvor mange personer denne opskrift er til. Tja, først og fremmest er den meget rig i smagen og rimeligt kalorietung, så hold dig til små delikate anretninger. Nedenstående kunne fint serveres som forret til otte personer.

 

Det skal du bruge:

350 g. løg

2 fed hvidløg

1 liter hønsefond

Lidt frisk timian

Et meget stort bløp olivenolie

En pocheret æggeblomme pr. person

Lidt salt

Din favorit eddike

 

Hak løg og hvidløg groft.

Smid dem i en lille gryde sammen med timian og olie, og lad dem stå og hygge sig på ganske lav varme til de er helt bløde og søde. Brug alt den tid du har til rådighed.

Tilsæt fond og lad det hele koge et par minutter.

Hæld det hele i en blender og blend til suppen er fuldstændig glat. Smag til med salt og eddike. Smid den derefter på køl til den er helt afkølet.

Anret i en lille skål med den pocherede æggeblomme. Stænk med lidt ekstra olivenolie for yderligere velsmag og godhed.

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *